الیاف(ویسکوز)
الیاف ویسکوز بر خلاف تصور عمومی الیافی هستند که پایه طبیعی دارا بوده و همچون پنبه و لینن دارای ماهیت گیاهی (سلولزی) هستند.
الیاف ویسکوز
ﺧﻮاص و مزیتهای اﻟﯿﺎف سلولزی وﯾﺴﮑﻮز
پارچه هایی که از الیاف ویسکوز تولید میشوند دارای خاصیت تنفس پذیری هستند و همچنین رنگپذیری آنها بسیار عالی به نظر میرسد. و همچنین جذب رطوبت بالایی دارند.
اﯾﻦ اﻟﯿﺎف نسبت به الیاف پنبه ، استحکام کمتری دارند و ﺑﺮعکس ﭘﻨﺒﻪ ﺑﺎ ﺟﺬب رﻃﻮﺑﺖ اﺳﺘﺤﮑﺎم این الیاف ﮐم میشود. این الیاف نسبت به پنبه خاصیت ارتجاعی کمتری دارند و همین امر باعث میشود که بیشتر چروک شوند.
ﺑﻪ ﻋﻠﺖ سطح ﺻﺎفی که دارند درخشنده تر از پنبه هستند اما اگر در آب جوش فرو بروند، درخشندگی خود را از دست میدهند.
اﻟﯿﺎف وﯾﺴﮑﻮز تا صد و پنجاه درجه سانتی گراد ، حرارت را میتوانند تحمل کنند اما اگر مدت طولانی در مقابل نور آفتاب قرار بگیرند ، ممکن است ﺗﻐﯿﯿﺮ رﻧﮓ دهند.
ﺑﻪ خاطر اﺳﺘﺤﮑﺎم ﮐﻢ اﻟﯿﺎف طبیعی وﯾﺴﮑﻮز ، معمولا از آنها ﺑﺮای ﻣﻠﺤﻔﻪ، روﻣﯿﺰی، ﻟﺒﺎس های زﻧﺎﻧﻪ، زﯾﺮﭘﻮشهای مردانه و انواع ﻟﺒﺎسهای ورزﺷﯽ اﺳﺘﻔﺎده میکنند.
الیاف توخالی:
فروش الیاف ویسکوز از نوع توخالی یا اصطلاحا الیاف هالو جهت استفاده در انواع صنایع پرکردنی به شمار می رود، الیاف توخالی جهت استفاده در صنایع پوشاک، کالای خواب، مبلمان سازی، و انواع عروسک های پر کردنی می باشد.
الیاف توپر:
فروش الیاف ویسکوز از نوع توپر با داشتن چگالی بالا و توپر بودن، اما وزن سبک جهت استفاده در تولید انواع لایی، موکت سازی و ساخت انواع فیلترها و کف پوش ها کاربرد فراوانی دارد.
اما روش تهیه و تولید الیاف ویسکوز چگونه است ؟
هر محصول طبیعی ﮐﻪ ﺳﻠﻮﻟﺰ ﮐﺎﻓﯽ داشته باشد برای تولید الیاف ویسکوز مناسب است.مثلا از الوار درختان ، برنج ، تفاله نیشکر ، گندم و … می توان استفاده کرد که این مواد در مرحلههای مختلفی ، خمیر میشوند و خمیر به دست آمده ، بسیار مرغوب است و درصد ناخالصی آن بسیار کم است. خمیر را از رشته ساز عبور میدهند و به شکل رشته در میآورند.